Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Юліну тисячу" так і не побачила половина вкладників

Четвер, 25 грудня 2008, 11:36

Четвер - останній день цього року, коли Ощадбанк виплачує компенсації за знецінені радянські внески.

Станом на 24 грудня, на рахунки 6 млн. 392,5 тис. вкладників зараховано більше 5,857 млрд. грн., повідомляє "Сегодня" з посиланням на управління з обслуговування компенсаційних рахунків Ощадбанку.

Це практично всі гроші з 6 млрд. грн., закладених у бюджеті (інші призначені спадкоємцям вкладників, що вмерли в 2005-2008 роках), зауважує видання.

Переважна більшість людей забрали гроші готівкою і лише 83 тисячі (1,2%) вирішили переоформити компенсацію під 16% річних у гривнях.

Усього до реєстру Ощадбанку на одержання компенсаційних виплат записалися 12 575 642 людей – "виходить, що кожного другого оминули".

Більшість з них, відзначає видання, - це жителі сіл і невеликих міст, тобто ті, хто найбільше того потребував: якщо в Києві й області компенсації виплатили навіть тим, хто зареєструвався у травні, то в регіонах - лише тим, хто в лютому.

"Перспективи вкладників одержати хоч щось у новому році примарні: у бюджет-2009 закладено всього 290 млн. грн., хоча спочатку прем'єр обіцяла 10 млрд. грн.", - пише газета.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування