Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко і Тимошенко відрапортували, як вони борються з трагедією

Четвер, 25 грудня 2008, 12:26

Президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів розробити та затвердити комплексний план заходів щодо забезпечення ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та проаналізувати причини вибуху газу у місті Євпаторії.

Відповідний указ Ющенко підписав у четвер, повідомляє прес-служба президента.

Згідно з документом, уряд також має забезпечити виділення коштів для надання матеріальної допомоги родинам загиблих та постраждалим громадянам.

Серед невідкладних заходів із подолання наслідків трагедії указ передбачає: відселення мешканців зі зруйнованих та пошкоджених квартир у жилі приміщення для тимчасового проживання; забезпечення додержання громадського порядку в районі вибуху.

Рада міністрів Криму має вжити заходів щодо надання постраждалим громадянам медичної та психологічної допомоги, забезпечення їх теплим одягом, гарячою їжею та питною водою.

Генеральній прокуратурі пропонується забезпечити нагляд за всебічним, повним і об'єктивним розслідуванням кримінальної справи, порушеної за фактом вибуху газу.

У свою чергу прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що всі мешканці п’ятиповерхового житлового будинку в місті Євпаторія, які втратили свої квартири через вибух, до кінця року отримають нове житло.

Про це вона заявила журналістам за підсумками наради з керівництвом Автономної Республіки Крим, яка відбулася в аеропорту Сімферополя, повідомляє прес-служба уряду.

Вона також сказала, що на ранковому екстреному засіданні уряду у четвер було ухвалено рішення про те, що держава компенсує постраждалим євпаторійцям "кожен квадратний метр втраченого житла та інші збитки".

При цьому компенсації виплачуватимуться максимально за рахунок держави, сказала Тимошенко.

За її словами, протягом доби буде остаточно визначено суму середніх збитків на 1 кв. метр втраченого житла.

Прем’єр повідомила, що постраждалі мешканці будинку, чиї квартири повністю зруйновані, отримають від держави попередній аванс у розмірі 20 тис. грн., а ті, в кого квартири напівзруйновані - у сумі 10 тис. грн.

Тимошенко також запевнила, що вже у четвер всі родини загиблих отримають державну допомогу у розмірі 100 тис. грн. на кожну загиблу людину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...