Звільнені ведучі "1+1" потягли канал до суду

Четвер, 25 грудня 2008, 12:48

Ведучі телеканалу "1+1" Анна Безулик, Людмила Добровольська та Олесь Терещенко оскаржили в суді наказ про їх скорочення, виданий гендиректором "Студії 1+1" Олександром Ткаченком.

Про це йдеться в заяві трьох ведучих, повідомляє "Телекритика".

У суді ведучих представлятиме юрист Наталія Петрова. Деталі позовних вимог та назва суду, до якого подано заяву, не розголошуються.

"Оскільки зараз справа перебуває у суді, ми не можемо коментувати, бо дуже хочемо уникнути будь-якого тиску на суд. Все, що ми хотіли сказати публічно, сказано в нашій заяві, решта коментарів – по завершенні справи", - сказала Безулик.

У своїй заяві ведучі зауважили, що вони "свідомі того, що власники та керівники компанії мають право на реорганізацію каналу та оптимізацію виробництва".

"Проте, хочемо наголосити, що такі зміни мають відбуватися виключно в правовому полі, з повагою до прав працівників компанії, в рамках загальнолюдської етики і культури", - зауважують ведучі.

За їхніми словами, "на такі випадки редакційний статут компанії передбачає для творчих працівників додаткові корпоративні гарантії".

"Згідно з редакційним статутом телеканалу "1+1", зміна редакційної політики за своїми виробничими наслідками прирівнюється до зміни умов праці. 18 листопада 2008 року ми подали заяви про звільнення з цих підстав", - заявляють ведучі.

"Утім, виявилося, що гендиректор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко не вважає обов'язковим до виконання документ - редакційний статут - що є однією з ліцензійних умов діяльності телерадіокомпаній в Україні", - наголошують колишні працівники каналу.

За їхніми словами, 28 листопада Ткаченко підписав наказ про скорочення, до якого включено прізвища ведучих.

"Крім того, протягом останніх місяців Ткаченко вдається до публічних заяв дискримінаційного характеру та уникає конструктивних переговорів. За захистом своїх прав ми звернулися до суду", - заявляють ведучі.

Зі свого боку прес-служба телеканалу "1+1" прокоментувала ситуацію так: "Ми з великою повагою ставимось до внеску Анни Безулик, Людмили Добровольської та Олеся Терещенка у розвиток телеканалу "1+1".

"У той самий час слід зазначити, що колеги отримували від керівництва каналу кілька пропозицій про різні варіанти співпраці з "1+1". На жаль, вони не вважали за можливе прийняти жодну з них", - заявляють на каналі.

"Основним предметом розбіжностей між каналом і ведучими став безпрецедентний розмір грошової компенсації, якої вони запросили. Оскільки зараз питання взаємин каналу та ведучих перейшло до юридичної площини, телеканал "1+1" не може коментувати ситуацію. Остаточне рішення залишається за судом", - додається у заяві.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...