Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Владі наказали жити за старим бюджетом, а українців відправлять на роботи

Четвер, 25 грудня 2008, 14:35

Верховна Рада заборонила органам влади у бюджетах на 2009 рік збільшувати видатки порівняно з 2008 роком.

Про це йдеться в законі "Про заходи з соціального захисту населення від наслідків світової фінансової кризи", ухваленому Радою.

Законом забороняється збільшувати штат працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ та організацій державної та комунальної власності.

Також забороняється збільшувати видатки органів влади порівняно з 2008 роком.

Закон накладає мораторій на здійснення за кошти державного й місцевих бюджетів капітального будівництва і ремонтів, закупівлю автомобілів, за винятком закупівлі автомобілів для потреб транспортних організацій, закладів охорони здоров’я, освіти, Збройних Сил України та Міністерства надзвичайних ситуацій.

Місцеві державні адміністрації, виконавчі органи відповідних рад за участю державної служби зайнятості для забезпечення тимчасової зайнятості населення, передусім осіб, зареєстрованих як безробітні, організують проведення оплачуваних громадських робіт на підприємствах, в установах і організаціях комунальної власності і за договорами – на інших підприємствах, в установах і організаціях.

Оплата праці осіб, зайнятих на громадських роботах, здійснюється за фактично виконану роботу і не може бути меншою мінімального розміру заробітної плати, встановленої законодавством України, при якісному виконанні норм праці.

Разом з тим розмір допомоги по частковому безробіттю визначається правлінням Фонду загальнообов´язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття одночасно із затвердженням бюджету, виходячи з фінансових можливостей Фонду, і не може перевищувати прожиткового мінімуму, йдеться в законі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування