Рада проти ночі узялася за бюджет

Четвер, 25 грудня 2008, 16:43

Верховна Рада приступила до розгляду проекту держбюджету на 2009 рік, незважаючи на те, що депутати не голосували за продовження вечірнього засідання парламенту.

Перед відповідним рішенням голови Верховної Ради Володимира Литвина представники фракцій висловили свої позиції.

Зокрема, на розгляді проекту бюджету наполягав лідер фракції БЮТ Іван Кириленко: "Хоча б заради соціального захисту найменш захищених верств населення треба приймати цей бюджет. Прошу всіх приступити до процедури прийняття і голосування".

Категорично проти розгляду проекту бюджету у четвер виступив член фракції Компартії Володимир Матвєєв.

Він нагадав, що депутати не проголосували за продовження вечірнього засідання Верховної Ради.

За його словами, депутати не встигнуть розглянути проект бюджету до 18:15. "Якби ми почали о 16, то, можливо, б і встигли. А так ми не вкладаємося в регламент", - пояснив він.

Коментуючи пропозицію Кириленка, Матвєєв сказав: "Не можна перетворювати ухвалення бюджету на посміховисько".

"Бюджет нікуди не годиться, тоді навіщо коаліція з урядом подавали такий бюджет? Навіть якщо він не годиться, але його треба розглянути по-людськи", - продовжив депутат.

"Я вже зараз бачу, що пропозиції Компартії сюди не потрапили. Я категорично проти розгляду бюджету сьогодні, треба перенести його на завтра", - додав комуніст.

У свою чергу Литвин пояснив, що "на погоджувальній раді було прийнято рішення про розгляд проекту бюджету на вечірньому засіданні в четвер". "Затримка пов'язана з узгодженням позиції та множенням документів", - додав він.

Литвин погодився, що вже порушено всі терміни ухвалення держбюджету на наступний рік: "Але бюджет треба розглядати! Чому ж ми раніше не розглядали його, а оголошували перерви?".

"Розуміючи справедливість і обґрунтованість тих претензій, що ви пред'являєте, давайте розпочнемо розгляд питання", - заявив спікер.

"Ми розпочинаємо зараз розгляд питання і ми повинні його завершити. Ми не можемо його перервати – це з приводу нестачі часу", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...