Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Наливайченка скаржиться, що на нього тиснуть і дискредитують

Четвер, 25 грудня 2008, 17:33

Заступник голови СБУ Тиберій Дурдинець пов’язує намагання депутатів звільнити його з займаної посади з його діяльністю щодо протидії корупції і контрабанді.

Про це він сказав в інтерв’ю Українським новинам, коментуючи звернення комітету Верховної Ради з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією до президента з приводу необхідності негайного звільнення Дурдинця.

За його словами, цього року Головне управління з боротьби з корупцією й організованою злочинністю й регіональні підрозділи СБУ суттєво активізували роботу з боротьби з корупцією й контрабандою.

"У ході роботи міжвідомчої групи із протидії корупції й контрабанді, створеної на доручення президента, ми практично відразу відчули тиск із боку різних структур, у тому числі організованих злочинних угруповань, з метою вирішити питання на їхню користь. Однак принципова позиція співробітників СБУ й наші законні дії виявилися не до смаку контрабандистам", - сказав Дурдинець.

"Те, що кошти, які раніше надходили в їхню особисту кишеню, тепер надходять у бюджет держави, і викликало кампанію з дискредитації керівництва управління. Другий фактор, що викликав таку бурхливу реакцію депутатів, - те, що ми вперше озвучили конкретні прізвища конкретних корупціонерів", - додав він.

На питання, чи дійсно складено протокол про корупцію щодо депутата від НУ-НС Геннадія Москаля, Дурдинець відповів:

"У відношенні Геннадія Москаля протокол про корупційні дії СБУ не складала. Ми дійсно задокументували факт його можливих протиправних діянь у сфері службової діяльності при визначенні статусу учасника бойових дій. Матеріали спрямовано в органи прокуратури. Зараз проходить додаткова перевірка виявлених фактів".

"Крім того, СБУ розслідує кримінальну справу за фактом використання в 2004-2005 роках (у цей період Держкомміграції очолював Москаль) службовими особами Розсудівського пункту для тимчасового перебування нелегалів бюджетних коштів у сумі 736 тисяч гривень, які були використані не за призначенням", - додав він.

Як відомо, раніше Окружний адмінсуд Києва за поданням членів Комітету з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією парламенту визнав незаконним і скасував указ президента про призначення Дурдинця заступником голови СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування