Кириленку не сподобалося, що Тимошенко вважає депутатів хлопчиками

Четвер, 25 грудня 2008, 18:58

Депутат НУ-НС В'ячеслав Кириленко вважає, що Держбюджет може бути ухвалений до Нового року, хоча це не гарантовано.

Про це він сказав журналістам у четвер, повідомляє Ліга.net.

"Я думаю, що так затягувати нема сенсу за бажання уряду і за врахування позиції, у тому числі й нашої політичної сили, я думаю, ми можемо ухвалити рішення і завтра", - сказав Кириленко.

Він також сказав, що за проект Держбюджету можуть проголосувати 17 членів депутатської групи "За Україну" у тому випадку, якщо в ньому будуть враховані їхні вимоги, зокрема зі збільшення витрат на оборону, безпеку, гуманітарну сферу, охорону здоров'я, на інститут національної пам'яті і "деякі інші соціальні програми".

"Робити вигляд, що можна бігцем давай-давай, означає, що уряд або вважає депутатів якимись хлопчиками для натискання кнопок, або він демонструє непрофесійні підходи", - сказав Кириленко.

Водночас депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк прогнозує, що парламент у п'ятницю знову повернеться до розгляду проекту держбюджету на 2009 рік.

Він підкреслив, що в четвер спочатку на голосування потрібно було поставити висновки Бюджетного комітету до проекту документу, і направити його до Кабінету міністрів.

"За таких обставин уряд міг би врахувати всі пропозиції Бюджетного комітету, і ми б завтра по-новому почали процедуру розгляду. Це, принаймні, та процедура, яка передбачена Бюджетним кодексом. Я не знаю, чому склалася така процедура голосування, але ще нічого не втрачено і завтра фактично знову доведеться вертатися до голосування по бюджету", - сказав він, повідомляє УНІАН.

Водночас депутат зазначив, що перспективи ухвалення бюджету стали більш складними.

Яценюк завірив, що голосував за бюджет, незважаючи на те, що він розрахований на макропараметрах, які фактично неможливо виконати.

"Бюджет потрібно ухвалювати, тому що у випадку його відсутності це буде негативним сигналом як для внутрішнього, так і зовнішнього інвестора", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування