День жалоби: 27 загиблих у Євпаторії. Скарги були ще місяць тому?

П'ятниця, 26 грудня 2008, 07:20

Кількість жертв вибуху дому в Євпаторії зросла до 27 осіб.

Про це повідомив журналістам у п'ятницю вранці начальник Головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій у Криму Олександр Мазілін.

Він уточнив, що за минулу ніч рятувальники вийняли з-під завалів ще 2 тіла загиблих, також знайдено тіло ще одного загиблого, його зараз витягають.

За словами начальника Головного управління, 26 тіл опізнано повністю, з них троє дітей 3, 5, 10 років. Серед загиблих є цілі родини, у тому числі одна родина з 5 осіб.

Також 21 особа витягнена з-під завалів живою, з них 5 знаходяться в лікарнях, 4 в євпаторійських (із середньою і легкою важкістю ушкоджень), ще 1 з важкими ушкодженнями доставлено в одну з лікарень Сімферополя.

Рятувальники закінчують розчищення на рівні підвалів під зруйнованими під'їздами, тому, за їхніми словами, імовірність перебування живих людей чи тіл зараз не дуже велика.

Мазілін сподівається, що до обіду п'ятниці буде закінчено розчищення всіх завалів.

На місці аварії з четверга працюють слідчі прокуратури Криму, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За інформацією журналіста "1+1", слідчі винесли з підвалу балон, який заборонили знімати журналістам і відвезли в невідомому напрямку.

Між тим, міністр житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі" розповів, що мешканці будинку ще місяць тому скаржилися на підозрілі роботи, що велися в підвалі.

На даний момент причина трагедії офіційно не встановлена.

На місці вибуху побували президент Віктор Ющенко та прем'єр Юлія Тимошенко. Прем’єр пообіцяла, що всі мешканці, які втратили житло у зруйнованому будинку, до Нового року отримають квартири.

У зв'язку з трагедією п’ятницю, 26 грудня, оголошено указом президента Днем жалоби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування