"Регіони" хочуть звільнити всіх винних у падінні гривні, кого знайдуть

П'ятниця, 26 грудня 2008, 11:36

Партія регіонів підтримуватиме звільнення будь-яких високопосадавців, відповідальних за ситуацію на валютному ринку.

Про це заявив лідер Партії регіонів Віктор Янукович, коментуючи питання звіту парламентської комісії з розслідування діяльності Нацбанку на валютному ринку.

"Ми не проти того, щоб звільнити будь-яких посадовців, які не ухвалювали необхідних рішень, які стосувалися девальвації гривні. А хто це буде, ми побачимо. Якщо це буде голова Нацбанку і він буде винний, то ми будемо підтримувати це рішення", - сказав він.

Водночас Янукович сказав, що сама відставка голови НБУ Володимира Стельмаха "нічого не вирішує".

"Якщо ми не подивимось на ситуацію в цілому в економіці, в тому числі і з курсом гривні, безумовно, ми не отримаємо відповідь, що далі робити. Якщо уряд не вживав жодних заходів і Нацбанк разом з ним, то треба розділити цю відповідальність", - сказав він.

"Треба, щоб звіт був і уряду, і правоохоронних органів, і Нацбанку. Тоді можна буде отримати відповідь на питання, чому так сталося в країні, хто в цьому винний і ухвалювати відповідне рішення", - додав Янукович.

Говорячи про ситуацію з ухваленням Держбюджету на 2009 рік, Янукович назвав його "ганебним", додавши, що навіть представники більшості за нього не голосують.

"Цей бюджет руйнує економіку і носить антисоціальний характер. Його треба переробляти, його не можна розглядати так, як він зараз розглядається за процедурою. Треба всі зауваження, які були в бюджетному комітеті, від фракцій, розглядати і по кожному зауваженню отримувати відповідь в парламенті", - сказав Янукович.

"Треба, щоб суспільство бачило цей процес і хто за ним стоїть. Щоб воно бачило авторів цього ганебного бюджету", - додав він.

На питання, коли може бути ухвалено рішення щодо Держбюджету, Янукович сказав:

"Скільки треба уряду для того, щоб його доопрацювати – покаже час. Якщо вони його доопрацюють, зроблять дійсно реальним і не так, як він зараз був зроблений, поспіхом, можливо, буде знайдений консенсус в парламенті".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування