Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

85,4% українців не подобається ситуація в країні

П'ятниця, 26 грудня 2008, 13:22

Лише 3,2% українців вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі.

Про це свідчать результати опитування проведеного центром імені Разумкова з 17 по 24 грудня 2008 року.

Протилежної думки дотримуються 85,4%. Ці показники є значно гіршими, ніж наприкінці минулого року, наголошують соціологи.

"Оцінки змін в Україні в різних сферах протягом 2008 року є вкрай негативними і також значно гіршими, ніж наприкінці 2007р. Переважно негативні зміни констатуються у всіх сферах життя. Найбільш негативно оцінюються зміни в рівні цін і тарифів, економічному становищі країни, упевненості у завтрашньому дні", - йдеться в прес-релізі центру.

Подією 2008 року серед політичних подій в Україні найчастіше респонденти називали економічну кризу (16,1%). Серед політичних подій у світі – вибори у США (21,2%) та економічну кризу (20,2%), на третьому місці – війна між Росією і Грузією (10,4%).

Рівень підтримки Ющенка є надзвичайно низьким (не підтримують його дії 76,4%), приблизно такою ж вона була і в жовтні.

Рівень підтримки діяльності Ю.Тимошенко знизився порівняно із жовтнем. Це ж само стосується і рівня підтримки Януковича.

Натомість порівняно із жовтнем знизилася частка тих, хто не підтримує дії Яценюка і Литвина.

Не зважаючи на складну внутрішню ситуацію в країні більшість громадян (57%), в разі можливості вибору країни проживання залишилися би в Україні, 18% обрали б ЄС і тільки 16% – Росію.

Відносна більшість українських громадян (45%) вважають, що Україні потрібно вступати до ЄС; кожний третій (35%) не підтримують сьогодні таке рішення, а кожний п`ятий (20%) все ще не визначився. За вступ до НАТО в найближчий період виступають 18% респондентів, ще 17% не готові визначити свою позицію, 56% респондентів не підтримують сьогодні такий крок.

Відносини України з Росією більшість опитаних (58%) охарактеризували як нестабільні. При цьому оцінка їх майбутнього не є песимістичною. Кожний п`ятий (27%) вважає, що українсько-російські відносини в найближчі роки покращаться.

Серед проблем, які найбільшою мірою перешкоджають європейській інтеграції України, громадяни наголошують саме на внутрішніх чинниках: низькому рівні економічного розвитку та недостатніх темпах реформ (71%) та високому рівні корупції (64%).

Р рамках дослідження було опитано 2017 респондентів віком від 18 років у всіх областях України. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування