РАДА ЗВІЛЬНИЛА СЕМЕНЮК

П'ятниця, 26 грудня 2008, 13:52

Верховна Рада звільнила Валентину Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду держмайна.

За відповідну постанову проголосувало 259 депутатів.

Семенюк не було у залі, хоча, за словами спікера Володимира Литвина, їй надсилали офіційне запрошення на засідання, а працівник апарату Верховної Ради мав з нею телефонну розмову.

Присутній на засіданні перший віце-прем’єр Олександр Турчинов сказав, що питання звільнення Семенюк вже давно назріло у зв’язку з запровадженими нею "непрозорими схемами приватизації" і "повним провалом проекту приватизації" у 2008 році.

Водночас лідер групи "За Україну" В’ячеслав Кириленко заявив, що його "дуже цікавить, яка буде подальша політика Фонду Держмайна".

"Якщо ми зараз звільнимо Семенюк, а потім призначимо Семенюк в квадраті і вся приватизація буде поділена на двох – між БЮТом і комуністами – "Турбоатом", Припортовий та інші об’єкти, то це буде ще гірше, ніж те, що було до цього часу", - сказав Кириленко.

У свою чергу Литвин сказав, що питання призначення нового голови ФДМ мають обговорити лідери фракцій на погоджувальній раді.

"Нам треба буде принципово обговорити позицію і бачення, що буде робитися для ухвалення прозорих рішень", - сказав він.

Водночас "регіонали" пропонували відкласти звільнення Семенюк до її появи у залі, оскільки це рішення "буде заблоковано в окружному адміністративному суді".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування