Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче "правди" від Тимошенко про "приховані" консультації

П'ятниця, 26 грудня 2008, 14:14

Секретаріат президента висловлює обурення тим, що уряд Юлії Тимошенко "обростає" іноземними консультантами в умовах "повної конспірації", вбачаючи в цьому загрозу "фінансової розвідки" на шкоду інтересам України.

Як зазначив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин, минулого тижня уряд ухвалив рішення про залучення чергових іноземних консультантів для "управління активами стосовно продажу одиниць установленої кількості".

"Як і у випадку приватної зустрічі Юлії Тимошенко із Джорджем Соросом у ресторані під Києвом, усі подробиці укладення договору уряду з Blackstone Group International Limited ретельно приховуються від громадськості", - сказав він.

"Єдине, що відомо, – усі ці події організовувались особисто віце-прем'єр-міністром Григорієм Немирею", - додав Пукшин, цитує прес-служба президента.

Як сказано у повідомленні, "за словами експертів, закордонні консультанти отримали, щонайменше, право вести переговори з кредиторами державних підприємств України, які мають значні борги".

"Як відомо з практики, набуття власності в Україні досить часто відбувалося через "боргові схеми", - сказав заступник глави секретаріату президента.

Таким чином, на його думку, "задекларована допомога уряду щодо антикризових дій може перетворитися на фінансову розвідку, замовлену не в Україні, але оплачену з українського бюджету".

Пукшин звернув увагу, що проти залучення одного з консультантів Credit Suisse виступив міністр фінансів Віктор Пинзеник, зазначивши, що "не можуть бути радниками компанії, які мають бізнес-інтереси в Україні".

"Президент категорично виступає проти розпродажу державного майна, передусім, за допомогою усіляких схем. У зв'язку з цим глава держави уже зупинив низку відповідних рішень уряду", - нагадав заступник глави секретаріату.

"Таким чином, Віктор Ющенко категорично проти забезпечення політичних інтересів однієї сторони – прем'єра за рахунок задоволення економічних інтересів іншої сторони, яка нам не відома", - запевнив Пукшин.

Він наголосив: "Замовчувати ці факти злочинно. Громадськість має почути правду, у тому числі й від прем'єр-міністра України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування