ДЕПУТАТ ВІД БЮТ ЗАЯВИВ ПРО ФАЛЬСИФІКАЦІЮ ГОЛОСУВАННЯ ЗА БЮДЖЕТ

П'ятниця, 26 грудня 2008, 18:21

Депутат фракції БЮТ Ігор Рибаков заявляє, про фальсифікацію голосування за закон про Держбюджет-2009.

Про це йдеться в заяві, яку оприлюднила прес-служба депутата.

"Голосування у Верховній Раді за закон про Держбюджет на 2009 рік було сфальсифіковано фракцією БЮТ. Особисто я не голосував за цей документ, хоча моє прізвище значиться в списку тих 226 народних депутатів, які підтримали цей закон", - йдеться в заяві.

Рибаков зазначив, що він знаходиться "на стаціонарному лікуванні в Трускавці із запаленням легень, тому не брав участі у сесійному засіданні парламенту".

"Замість мене "проголосував" дублікат моєї картки. Моя картка для голосування, себто, оригінал знаходиться зі мною", - заявляє депутат.

"До такого безпрецедентного обману вдалася фракція БЮТ. Добре розуміючи, що для схвалення урядового проекту Держбюджету в Раді не вистачає мінімально необхідної кількості голосів, "біло-сердечні" пішли на злодійську аферу", - зазначено в заяві.

"Заступник голови фракції Андрій Кожем’якін підготував клопотання до керівника апарату парламенту Валентина Зайчука про виготовлення дублікату моєї картки для голосування. На цьому папірці Зайчук, підробивши мій підпис, поставив резолюцію, якою дозволив керівнику управління комп’ютеризованих систем у парламенті Чепурному зробити ще одну картку", - заявив депутат.

Рибаков вважає, що "таким чином, Кожем’якін одержав у розпорядження фракції БЮТ такий необхідний для прийняття закону про Держбюджет сфальсифікований голос - мій".

"Це грубий, цинічний і нахабний обман. Крім того, дії Кожем’якіна та Зайчука є посадовим злочином, за який Кримінальним кодексом передбачено серйозне покарання", - заявив Рибаков.

"Офіційно заявляю, що я не голосував за урядовий законопроект про Держбюджет. Маю намір вже ближчим часом звернутися з судовим позовом стосовно Кожем’якіна та Зайчука. Також мною буде підготовлено запит до Генпрокуратури і СБУ для вивчення всіх обставин цієї ганебної фальсифікації", - йдеться в заяві.

Як відомо, голос Рибакова виявився вирішальним, оскільки проект закону про Держбюджет набрав мінімально необхідні 226 голосів.

Крім того, за закон про Держбюджет-2009 проголосували 4 депутати Партії регіонів Тарас Чорновіл, Василь Грицак, Володимир Гурєєв та Петро Корж.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News