Об'єднання "Нашої України" та "ЄЦ" може розколоти партію

Субота, 27 грудня 2008, 11:12

Делегати київської міської регіональної організації "Народного союзу "Наша Україна" не беруть участь у з'їзді партії, який проходить у суботу.

Про це заявила голова виконкому київської організації "Нашої України" Олена Ледовських, повідомляє УНІАН.

Вона пояснила, що таке рішення київські партійці "Нашої України" ухвалили у зв'язку із принциповою незгодою щодо можливих рішень, які розглядаються і можуть бути ухвалені на з'їзді.

"Ми сьогодні вирішили не влаштовувати ні цирку, ні комедій. Тому ухвалили рішення не брати участь у тому, що передбачає порядок денний з'їзду", - зазначила Ледовських.

"Ми проти того, щоб сьогодні виключили з партії наших товаришів, які підписали коаліційну угоду. Ми також проти, щоб сьогодні відбулося так зване демократичне об'єднання політичних сил ("Нашої України" та "Єдиного центру")", - додала вона.

Ледовських зауважила, що у жовтні президія партії ухвалила рішення, що об'єднання з "Єдиним центром" бути не повинно.

"Якщо сьогодні лідер партії (Віктор Ющенко) переконає делегатів з'їзду, то таке об'єднання відбудеться у січні", - пояснила Ледовських. Вона також наголосила, що київська організація "Нашої України" проти такого об'єднання.

На запитання журналістів, чи може призвести таке об’єднання до розколу партії, вона відповіла, що, можливо, - так.

При цьому Ледовських зазначила, якщо у суботу такий потужний і організований партійний осередок "Нашої України", як київський, не бере у цьому участі, то це є серйозним сигналом для керівництва партії.

За словами Ледовських, керівництво "Нашої України" повинно зрозуміти, що в політичній силі "щось не те діється".

Ледовських також повідомила, що нікого з представників київського осередку "Нашої України" у палаці культури КПІ, де проводиться з’їзд, немає. А делегатські мандати київських учасників з’їзду є у неї на руках.

Наразі квота кожної регіональної організації для участі в з'їзді становить 45 осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування