"НАША УКРАЇНА" ЛЕГАЛІЗУВАЛА ЮЩЕНКА І ВИКЛЮЧИЛА 7 ДЕПУТАТІВ

Субота, 27 грудня 2008, 13:22

З'їзд "Нашої України" вніс зміни до статуту партії з тим, щоб легалізувати лідерство президента Віктора Ющенка в партії.

Як передає кореспондент "Української правди", на закритому з'їзді в суботу "Наша Україна" запровадила в статуті дві керівні посади.

Так, віднині існуватиме "голова партії – політичний лідер партії", який буде виконувати свої повноваження на громадських засадах і не входитиме до статутних органів партії. Цю посаду обійматиме президент Ющенко.

Також запроваджено посаду "голова ради партії", який обиратиметься не з'їздом, а радою партії і здійснюватиме поточне керівництво "Нашою Україною".

Як відомо, на минулому з'їзді лідером "Нашої України" було обрано Ющенка, що спричинило критику, оскільки президент за Конституцією не може мати інший представницький мандат і обіймати керівні посади.

Крім того, з'їзд виключив із ради партії тих 7 депутатів, що вступили в коаліцію з фракціями БЮТ і Блоку Литвина. Водночас питання про виключення цих депутатів із лав партії на голосування не ставилося.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News