Литвин вважає недовіру Стельмаху політичним рішенням

Субота, 27 грудня 2008, 13:42

Верховна Рада дала політичну оцінку в ситуації з грошово-кредитною політикою країни, ухваливши постанову з вимогою звільнити голову Нацбанку Володимира Стельмаха.

Про це заявив голова парламенту Володимир Литвин на своїй підсумковій прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Варто говорити про політичну колізію, оскільки рішення, ухвалене вчора Верховною Радою, - це політична ситуація, що відбувається в грошово-кредитній політиці", - сказав спікер.

При цьому він нагадав, що відповідно до діючої Конституції, і призначення, і звільнення голови Нацбанку може ініціювати глава держави.

Водночас голова парламенту підкреслив, що необхідно було дати "чіткі відповіді на питання, чому в Україні відбувається таке падіння національної валюти, і все це пояснюється".

"У цьому питанні повинні розібратися винятково фахівці, оскільки це питання дуже чуттєве", - сказав Литвин.

"Я переконаний, що Верховна Рада як орган народного представництва не могла по-іншому відреагувати на події, що відбуваються", - заявив спікер.

Коментуючи рішення парламенту про відставку Валентини Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду держмайна, Литвин повідомив, що Кабінет міністрів поки не наполягає на призначенні нового голови ФДМ.

"З цього я роблю висновок, що, мабуть, відбуваються консультації, або відносно підтримки кандидатури Андрія Портнова (БЮТ), або відносно іншої кандидатури", - сказав він.

Литвин також уточнив, що по цьому питанню він не проводив консультації з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування