"Газпром": Якщо Україна вважає справедливою ціну у $100, то підіть і купіть

Субота, 27 грудня 2008, 13:51

Ціна газу для України 2009 року буде вищою за ціну 2008 року.

Про це в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" заявив офіційний представник правління ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов, повідомляє УНІАН.

"Поки що точну цифру ми публічно не називаємо, але з урахуванням тих тенденцій, які існують на світовому ринку вуглеводнів, – ціни знижуються, але очевидно, що ціна газу для України наступного року буде вищою, аніж зараз", - сказав він.

За словами представника "Газпрому", "це визнають українські колеги".

Купріянов нагадав, що ціна газу для України 2005 року становила 50 дол. за тис. куб. м, 2006 – 95 дол., 2007 - 130 дол., цього - 179,5 дол.

Він зазначив, що весь цей час триває перехідний період, який має дати змогу Україні адаптуватися до вищих цін на газ.

"Якщо подивитися на поточний рік, то ціна, порівняно з європейськими споживачами, відрізнялася майже удвічі", - сказав Купріянов, додавши, що середньорічна ціна для Європи була понад 400 дол., а наприкінці року перевищила 500 дол.

Коментуючи висловлювання представника секретаріату президента України про "справедливу" ціну на газ у 100 дол. за тис. куб. м, Купріянов сказав: "Тут наша позиція дуже проста: якщо ви вважаєте, що справедлива ціна 100 дол., то підіть на ринок і купіть".

"Є Алжир, Норвегія, Катар… Якщо вони (Україна) десь куплять у будь-якому вигляді з доставкою в будь-яку точку світу газ за 100 дол., ми готові його забрати в цій точці і замістити на нашому кордоні", - сказав він.

Як відомо, 19 грудня прес-секретар президента Ірина Ванникова заявила, що глава держави Віктор Ющенко вважає оптимальною ціною для України за російський газ 2009 року 100 доларів за тисячу кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування