Вибух у Євпаторії стався через "зовсім новий газ"?

Неділя, 28 грудня 2008, 15:44

Експертна група виключає несправність підвідних систем газопроводу, як причину вибуху в житловому будинку №67 по вул. Некрасова, м. Євпаторія.

За словами голови групи Володимира Кисельова, до такого висновку її члени дійшли на підставі досліджень стану газопостачального обладнання, що забезпечувала постраждалий будинок, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду.

"Іспити показали, що ГРП працює у відповідності до вимог нормативних документів. Не виявлено порушень і в роботі запобіжних приладів", - зазначив Кисельов.

Він також повідомив, що експертна група виключає можливість потрапляння побутового газу у підвальне приміщення будинку, як найбільш ймовірного епіцентру вибуху. Це довели іспити підземної частини підвідного газопроводу та інженерних комунікацій будівлі.

Крім того, за результатами опитування мешканців постраждалого будинку з’ясовано, що протягом поточного року не було випадків раптового збільшення тиску газу, або інших проявів нестабільного або аварійного функціонування системи газопостачання будинку.

Кисельов підкреслив, що сьогодні роботу ГРП №1 відновлено, він працює у звичайному режимі, забезпечуючи голубим паливом житлові будинки, що поєднані в одну систему із будинком, який постраждав в результаті вибуху.

Керівник експертної групи повідомив також, що з’явились нові обставини. Зокрема, у знайдених балонах крім звичних бутану та кисню знаходився зовсім новий газ, так званий "МАФ", що має більшу летючість та значно менший поріг вибуховості.

Саме тому для з’ясування причин вибуху до роботи залучені найкращі науковці і фахівці з питань газопостачання та експлуатації сосудів під високим тиском.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News