У секторі Газа поранено громадянку України з дитиною

Понеділок, 29 грудня 2008, 08:29

Внаслідок авіаударів, завданих ВПС Ізраїлю по сектору Газа, було поранено громадянку України з дитиною, яких госпіталізовано до однієї з лікарень.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ України напередодні, вони отримали поранення склом в момент вибуху однієї з бомб.

Посольство України в Ізраїлі підтримує зв’язок з українцями в секторі Газа, щоб у разі необхідності надати можливе сприяння.

За інформацією дипустанови, 27 та 28 грудня в результаті військово-повітряних ударів ізраїльської авіації загинули 230 осіб та понад 700 отримали поранення.

Посольство України в Ізраїлі продовжує відслідковувати подальшій розвиток подій в Палестинській Автономії.

Як передає у понеділок вранці ICTV, вже 310 людей загинули і майже 700 поранені під час авіаударів, яких 2 дні завдають ізраїльські війська по сектору Гази. Лише минулої ночі розбомбили щонайменше 20 об‘єктів. Серед них – гуртожиток Ісламського університету.

Представник палестинського Міністерства охорони здоров`я Муавій Хасанен раніше оцінив кількість поранених, які перебувають в лікарнях, у 687 осіб, з яких 183 - у важкому стані, а усього за 2 дні бомбардувань, за його словами, поранення дістали 1192 людини.

Ізраїльтяни кажуть, що цілять по бойовиках ХАМАС, які обстрілюють ракетами їхню територію. Однак жертви та постраждалі є й серед цивільних, зокрема серед іноземців.

Поза тим, ізраїльське керівництво на щотижневому засіданні вирішило мобілізувати 6,5 тисяч резервістів і не відкидає можливості вторгнення на палестинську територію.

Світ операцію ізраїльтян засуджує. Рада Безпеки ООН вимагає негайно її припинити. У різних країнах, переважно арабських та європейських, проходять акції протесту проти дій ізраїльської армії у секторі Гази.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News