Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин заспокоїв росіян, що НАТО для українців – не актуальне

Понеділок, 29 грудня 2008, 10:18

Спікер Володимир Литвин вважає, що питання вступу України до НАТО не є пріоритетним і актуальним для українських громадян.

Про це Литвин сказав під час зустрічі з головою Держдуми Росії Борисом Гризловим у рамках робочого візиту до Москви, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Він висловив думку, що Україна має "підтримувати свій нейтральний статус".

"Моя позиція полягає у тому, що безпека країни перш за все визначається відносинами з сусідами. Якщо вони будуть налагодженими і конструктивними, це створить ключовий пояс безпеки країни. У цей період, коли усі країни потерпають від кризи, мали б проявитися щира дружба і підтримка між нашими країнами", - сказав Литвин.

У свою чергу Гризлов зазначив, що наразі українсько-російські відносини, у тому числі на міжпарламентському рівні, "перебувають не у кращому стані".

"Сьогодні ми могли б говорити про те, як ці відносини поновити і почати нарощувати", - сказав він.

На думку Гризлова, проблемними питаннями двосторонніх відносин є перспективи вступу України до НАТО, підтримка з боку України Грузії у російсько-грузинському конфлікті, питання Голодомору та перебування Чорноморського Флоту в Україні, низка економічних питань.

Водночас Литвин запропонував перевести розв`язання всіх проблемних питань у практичну площину, "руйнуючи фантоми реальною роботою".

Він зазначив, що українсько-російські відносини є одним з основних питань, які непокоять українське суспільство.

При цьому спікер висловив думку, що нормалізація відносин "заспокоїть людей" як в Україні, так і в Росії.

Литвин заявив, що першим кроком на шляху зрушення двосторонніх відносин з "критичної точки замерзання" має стати поновлення роботи Міжпарламентської комісії із співробітництва Верховної Ради та Федеральних Зборів Росії.

Він також підкреслив, що не дивлячись на погіршення двосторонніх відносин на політичному рівні, двостороння співпраця в економічній сфері розвивається успішно і динамічно.

У свою чергу Гризлов зазначив, що минулий рік був "рекордним" за рівнем товарообігу між нашими країнами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...