Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єханурову не подобається, що Тимошенко робить з нього дурня

Понеділок, 29 грудня 2008, 12:24

Міністр оборони Юрій Єхануров вважає, що уряд непрофесійно перерозподіляє бюджетні кошти.

На цьому Єхануров наголосив у понеділок на прес-конференції у Києві.

"Дуже хотів би, щоб наш уряд і парламентарії не ховали проблеми під стіл, і за рахунок військових, інших бюджетників не будували собі світле політичне майбутнє", - сказав міністр оборони, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що в Україні існує декілька системних проблем, які впливають на якість наповнення держбюджету, на розподіл і використання бюджетних коштів.

За словами Єханурова, одна з таких проблем - проблема наповнення Пенсійного фонду. Він пояснив, що Пенсійний фонд у поточному році не наповнювався належним чином, така ж тенденція зберігатиметься й наступного року, і нестачу коштів уряд компенсує за рахунок запланованих на інші потреби бюджетних коштів.

"А потім нас усіх роблять дурнями. Ми бігаємо і просимо, щоб з нами працювали у ручному режимі. І це вважається великою послугою, коли міністри бюджетних сфер випрошують на свої потреби додаткових десять мільйонів", - сказав Єхануров.

Другою важливою проблемою, пов’язаною з формуванням держбюджету, міністр оборони вважає ціну на газ.

"Я проти того, щоб з Міністерства оборони та інших бюджетних міністерств знімали мільярди гривень і направляли ці кошти на газові субсидії", - наголосив Єхануров.

"Вважайте, 14 млрд. грн. було спрямовано з бюджету на наповнення Пенсійного фонду, 8 млрд. – на дотації по газу. Ось 22 млрд., які віддали з бюджету не туди, де мали б працювати ці кошти. А потім нам розповідають про кризу, роблять напряги для всіх", - сказав Єхануров.

Він також зазначив, що планування бюджетів міністерств і відомств на 2009 рік відбувалося із врахуванням "політичної відданості уряду". "Дехто отримав додаткові бюджетні мільярди, а ті, хто голосував проти такого проекту бюджету, отримали значно менше коштів", - підсумував міністр оборони.

26 грудня Верховна Рада ухвалила закон "Про Державний бюджет України на 2009 рік".

За даними Міноборони, бюджет Збройних Сил на наступний рік значно менший за нинішній і становить 7,4 млрд. грн., тоді як у 2008 році він становив 9 млрд. грн..

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування