Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин поїхав в Москву, щоб "перервати паузу" і відкрити очі на проблеми

Понеділок, 29 грудня 2008, 12:25

Спікер Володимир Литвин виступає за нормалізацію та прогнозованість відносин між Україною та Росією.

Про це він сказав під час зустрічі з головою Ради Федерації Федеральних Зборів Росії Сергієм Мироновим у рамках робочого візиту до Москви, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Необхідно спочатку інвентаризувати існуючі проблеми, їх небагато, і вони надумані", - сказав Литвин.

"Нашим відносинам заважає завал нерозібраних проблем, взаємна недовіра, відсутність діалогу, що не відповідає духу стратегічного партнерства між Україною і Росією", - додав він.

На його думку, характер відносин "повинен мати особливий статус із врахуванням нашого минулого, викликів сучасності, і нашого майбутнього".

Литвин також зазначив, що головна мета його візиту полягає у тому, щоб "перервати паузу в українсько-російських відносинах парламентськими методами та методами дипломатії".

У свою чергу, голова Ради Федерації висловив жаль, що двосторонні відносини України і Росії наразі не відповідають потенціалу обох країн.

"Ми, парламентарії, можемо це здійснити, підняти на відповідний рівень відносини між слов`янськими народами", - сказав Миронов.

При цьому він висловив впевненість у розв`язанні існуючих проблем "за наявності політичної волі та справжнього прагнення народів обох країн до порозуміння".

"Пошук компромісу буде сприяти досягненню того, чого очікують від нас наші громадяни", - наголосив він.

У свою чергу, Литвин зазначив, що існує "воля і почуття відповідальності" щодо вирішення проблемних питань.

"Потрібно не закривати очі на проблеми у взаємовідносинах, не прикриватися економічним прагматизмом", - сказав він.

Торкаючись питань газопостачання, Литвин зазначив, що відносини у цій сфері, у тому числі, питання щодо використання газотранспортної системи та розробки газових родовищ, необхідно "будувати на перспективу".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування