Литвин теж говорив з Путіним і Медведєвим про газ

Вівторок, 30 грудня 2008, 07:49

Спікер українського парламенту Володимир Литвин обговорив із головою уряду Росії Володимиром Путіним та президентом РФ Дмитром Медведєвим відносини України та Росії, зокрема, в газовій сфері.

Відповідні зустрічі було проведено у понеділок у рамках робочого візиту до Російської Федерації української делегації, повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Так, під час зустрічі з Путіним, було обговорено низку питань економічної співпраці, у тому числі стан відносин у газовій сфері, і наголошено на необхідності їхньої прозорості.

Путін висловив занепокоєння з приводу боргу України перед "Газпромом" за поставлений газ та виклав бачення уряду Росії щодо шляхів розв’язання цієї проблеми. Він розповів про телефонну розмову з президентом Віктором Ющенком, що відбувалася в понеділок і стосувалась погашення боргів України за газ, поставлений у 2008 році, і питання газопостачання на 2009 рік.

Литвин же від імені українського парламенту висловив сподівання, що виконавчій владі України і Росії вдасться розв`язати проблемні питання у газовій сфері, щоб "українські громадяни зустрічали Новий рік з оптимізмом".

Спікер також висловив думку, що Верховна Рада має всебічно проаналізувати стан українсько-російських відносин у газовій сфері. Литвин пообіцяв, що як голова ВР він всіляко сприятиме активізації двосторонніх парламентських взаємин, підкресливши, що це надасть додаткового імпульсу двосторонній співпраці в усіх сферах.

Сторони також наголосили на важливості обміну досвідом у розв`язанні проблем, спричинених фінансово-економічною кризою. Литвин наголосив на необхідності подальшого розвитку і відносин у гуманітарній сфері.

Путін і Литвин побажали один одному і народам України та Росії хороших новорічних свят та оптимізму і висловили впевненість у активізації двосторонніх взаємин у наступному році.

У зустрічі також взяли участь члени української делегації ВР Борис Дейч (ПР), Наталя Королевська (БЮТ), Ірина Геращенко ("НУ-НС") та Петро Симоненко (КПУ).

Під час зустрічі з Медведєвим також було обговорено широке коло питань двосторонньої співпраці в економічній, соціальній та гуманітарній сферах. У контексті відносин у газовій сфері, голова ВРУ і президент РФ теж наголосили на важливості забезпечення їх прозорості, взаємовигідності та прагматичності. Литвин знов висловив сподівання, що урядам вдасться розв`язати усі проблемні питання цього сегменту двосторонніх взаємин.

Сторони також відзначили важливість активізації двостороннього діалогу на міжпарламентському рівні, що позитивно впливатиме на ефективність міждержавного діалогу в усіх сферах.

Литвин подякував Медведєву за високий рівень зустрічей, які відбулися під час робочого візиту делегації ВРУ до РФ. На його думку, це свідчить про особливу увагу, яку російська сторона приділяє подальшому розвитку двосторонніх відносин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...