Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін може тягати Наливайченка в суд і без нього

Вівторок, 30 грудня 2008, 08:33

Твєрський суд Москви готовий розглянути позов про захист честі й гідності депутата Держдуми РФ Костянтина Затуліна до в.о. голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка без участі відповідача.

Дата розгляду заяви Затуліна по суті була призначена судом на 30 грудня, повідомили "Інтерфаксу" у прес-службі Інституту країн СНД.

Раніше, 18 грудня, пройшла досудова підготовка за його заявою. У ній брав участь сам російський парламентар і представник ЗМІ, що опублікувало інтерв'ю з Наливайченком, яке стало приводом для позову Затуліна. Однак, за словами депутата, ні в.о. голови СБУ, ні його представники участі в слуханнях не брали.

Відповідно до законодавства РФ, справа може бути розглянута як у присутності, так і за відсутності сторін. Якщо Наливайченко не приїде і 30 грудня, це не буде перешкодою для розгляду позову Затуліна, зазначили в прес-службі.

СБУ раніше заявила, що не має наміру брати участь у даних судових слуханнях.

Керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко пояснила позицію української спецслужби так: "Хто такий Затулін? Це людина, яка неодноразово порушувала українське законодавство! Людина, якій обмежено в'їзд у нашу державу!".

Зі свого боку, Затулін сказав, що в курсі заяв, зроблених у СБУ. "Але не Затулін запросив Наливайченка до суду, це суд його запросив, так, за позовом Затуліна, але запросив суд", - підкреслив російський депутат.

Як повідомили раніше в Інституті країн СНД, який очолює Затулін, у своїй заяві парламентар просить визнати такими, що не відповідають дійсності, висловлювання Наливайченка, опубліковані в інтерв'ю одному з російських ЗМІ.

"Затулін просить суд зобов'язати Наливайченка дати спростування і стягнути з нього 4 млн рублів", - говорилося в повідомленні організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування