Полонені моряки готуються зустрічати Новий рік з піратами

Вівторок, 30 грудня 2008, 09:57

Українські моряки з захоплених сомалійськими піратами суден "Фаїна" і "Босфорус Продіджи" майже упевнені, що зустрінуть Новий рік і Різдво в полоні.

За інформацією газети "Сегодня", переговори щодо їхнього визволення продовжуються, але шансів на те, що судновласникам вдасться досягти домовленості за ціною питання до 1 січня, дуже мало.

"Босфорус Продіджи" було захоплено 16 грудня, на його борту знаходиться 8 громадян України і троє - Туреччини. Капітан судна українець - Віктор Симонов.

У Міністерстві транспорту і зв'язку повідомили, що 19 грудня на зв'язок з компанією-оператором судна "Босфорус Продіджи" - ISKOMARINE Shipping вийшли два члени екіпажу - громадяни Туреччини.

Вони повідомили, що їхнє судно знаходиться в порту Ейл, усі члени екіпажу здорові і почувають себе задовільно. Після приходу в порт пірати завезли на судно продукти і воду.

У самій компанії повідомляти подробиці категорично відмовилися. "Можу тільки сказати, що переговори щодо звільнення моряків ведуться", - заявив представник ISKOMARINE Shipping Альт Томас.

"Фаїна" знаходиться в полоні вже четвертий місяць. "У них ще є вода і продукти, але паливо практично закінчується", - розповів представник судновласника Михайло Войтенко.

Раніше виданню вдалося зв'язатися із судном і поговорити з екіпажем. Там розповіли, що, "коли паливо закінчиться, пірати почнуть нервувати, і це може привести до насильства з їхнього боку".

"На жаль, поговорити з ними ще раз нам не вдалося, тому що на "Фаїні" відсутній проводир морських розбійників Мухаммед, а без нього спілкуватися вони відмовляються", - відзначає видання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування