Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві вірять, що Литвин поверне Україні і Росії дружбу

Вівторок, 30 грудня 2008, 12:08

Голова Ради Федерації Сергій Миронов вважає, що проблеми, які є між Москвою і Києвом, будуть урегульовані.

"Я зустрічався з головою Верховної Ради Володимиром Литвином, який привіз із собою дуже представницьку парламентську делегацію України, до складу якої входили представники всіх фракцій. Ми провели з ним плідні переговори, де обговорили весь спектр проблем, які є в наших взаєминах, у тому числі й ситуацію з газом", - сказав Миронов на прес-конференції у вівторок.

"Треба визнати, що двосторонні відносини між Росією й Україною останні роки перебувають на найнижчому рівні, у замороженій точці", - підкреслив він.

Однак, вважає голова Ради Федерації, після зустрічей делегації українського парламенту з керівництвом Росії відносини повинні піти по висхідній.

"У двосторонніх відносинах між нашими країнами необхідно виходити насамперед з інтересів наших народів і з урахуванням того, що 37% жителів України мають родинні зв'язки в Росії, і нерідко це дуже близькі родичі", - сказав Миронов.

Він визначив три проблеми, які є актуальними у відносинах двох країн. Перша, за його словами, це "прагнення українського керівництва втягти свою країну в НАТО".

"Такий стан справ не може нас не тривожити. Є також неврегульовані питання, що стосуються Чорноморського флоту, ну і одна з основних, актуальних на сьогоднішній день - це проблема розрахунків України за російський газ", - сказав Миронов.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування