Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін буде "діставати" Наливайченка через Генпрокуратуру

Вівторок, 30 грудня 2008, 12:46

Тверський суд Москви відклав на 13 січня розгляд позову про захист честі і гідності депутата Держдуми Росії Костянтина Затуліна до в.о. голови служби безпеки України Валентина Наливайченка.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" у вівторок у прес-службі Інституту країн СНД, очолюваного Затуліним.

"Наступне засідання суду відбудеться 13 січня 2009 року о 10:30", - зазначили в прес-службі.

Рішення про перенесення справи було ухвалено судом у зв'язку з повторною неявкою відповідача, а також відсутністю підтвердження, що Наливайченко одержав виклик до суду.

"Наливайченко, використовуючи службове становище, намагається перетворити Україну на "чорну діру", у якій повістки російського суду пропадають безвісти", - заявив Затулін.

Депутат має намір звернутися до Генпрокуратури Росії, "щоб задіяти механізм російсько-української угоди про надання правової допомоги у цивільних і кримінальних справах".

"Сподіваюся, що Генпрокуратура України забезпечить вручення повістки в російський суд громадянину Наливайченку, який усе ще є виконуючий обов'язки керівника СБУ", - сказав Затулін.

Як відомо, 18 грудня пройшла досудова підготовка за заявою Затуліна. У ній брав участь сам Затулін, а також представник ЗМІ, яке опублікувало інтерв'ю Наливайченка, що стало приводом для позову.

Служба безпеки України раніше заявила, що не має наміру брати участь у даних судових слуханнях.

Затулін просить суд зобов'язати Наливайченка спростувати інтерв'ю, дане одному з російських ЗМІ, і стягнути з в.о. глави СБУ 4 млн. рублів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування