Верховний суд заявив, що Ющенко сам призначав суддю-хабарника

Вівторок, 30 грудня 2008, 17:41

Верховний суд заявляє, що голова львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич був призначений на посаду указом президента Віктора Ющенка, а не рішенням Ради суддів.

Про це йдеться в заяві, яку оприлюднила прес-служба Верховного суду.

"На посаду голови Львівського апеляційного адміністративного суду Зварича було призначено 20 листопада 2006 року указом президента Ющенка за поданням голови Вищого адміністративного суду України Олександра Пасенюка", - наголошується в заяві.

Крім того, у Верховному суді зазначили, що "указом президента від 4 жовтня 2007 року Зваричу було присвоєно почесне звання "Заслужений юрист України" за "вагомий особистий внесок у реалізацію державної правової політики, зміцнення законності та правопорядку, високий професіоналізм у захисті конституційних прав і свобод громадян".

"Це почесне звання Зваричу було присвоєно за поданням Пасенюка", - йдеться в заяві.

"В поданні відзначалося, що "Зварич зарекомендував себе висококваліфікованим юристом, досвідченим, працьовитим і принциповим суддею. До виконання службових обов‘язків ставиться сумлінно і відповідально. Постійно працює над підвищенням свого професійного рівня, ділової кваліфікації, вивченням нових законодавчих та нормативних актів", - заявляють у суді.

Крім того, Верховний суд зазначив, що інформація про прийняття Печерським судом Києва рішення про припинення кримінальної справи стосовно Зварича "не відповідає дійсності".

"Печерський суд Києва взагалі не розглядав скарг на постанову про порушення кримінальної справи стосовно колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду", - наголошується в заяві.

"Рішенням першого заступника голови Верховного cуду Пилипчука за поданням Генпрокуратури, було змінено підсудність розгляду скарги Зварича на постанову про порушення кримінальної справи – замість Печерського суду Києва, розгляд цієї справи було визначено одному з місцевих судів Львівської області", - сказано в заяві.

"За наявною інформацією Шевченківський суд Львова, який розглядав цю скаргу, прийняв рішення про її відхилення. Таким чином, у кримінальній справі стосовно Зварича наразі триває слідство", - зазначили у суді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування