Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка українцям радять не переживати за газ – поки вистачить

Середа, 31 грудня 2008, 11:39

Незважаючи на перебіг міжурядових переговорів щодо поставок російського газу, громадяни України будуть і надалі забезпечені природнім газом у необхідних для власного споживання обсягах.

Про це заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє прес-служба президента.

"Перебіг газових переговорів - не привід для занепокоєння громадян України. Україна готова до будь-якого сценарію розвитку подій і має достатній ресурс у газосховищах для внутрішніх потреб", - сказав він.

Шлапак також наголосив, що постачання комунальних послуг для населення, передусім теплопостачання, "має відбуватись строго за визначеним графіком та відповідно до сплачених населенням рахунків".

У зв'язку з цим, за його словами, президент Віктор Ющенко попередив керівників місцевої влади усіх рівнів щодо неприпустимості використання ситуації, яка склалась на міжурядових переговорах, для прикриття власних прорахунків у сфері житлово-комунального господарства.

"По-третє, Україна та Російська Федерація були і залишаються стратегічними партнерами. Теж саме стосується країн Європейського союзу. Відповідно Україна гарантує технологічне забезпечення надійного і безперебійного транспортування своєю територією російського природного газу до європейських країн", - заявив Шлапак.

На його думку, анонсований російською стороною штаб з підготовки до припинення подачі газу в Україну є скоріше політичним інструментом тиску.

"Використання нашими партнерами "воєнної" риторики на зразок "штаб", "фронт" тощо ми розцінюємо, радше, як емоційні зриви, ностальгію за часами, коли відповіді на складні питання давалися з позиції сили", - зазначив Шлапак.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...