Путін пригрозив Києву тяжкими наслідками

Середа, 31 грудня 2008, 18:51

Контракт на транзит газу з Росії до Європи через Україну діє до кінця 2010 року і змінам не підлягає.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін в середу ввечері на зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим.

За словами Путіна, у разі анулювання Україною контракту наслідки для Києва будуть важкими.

"Цей контракт (про транзит газу) діє до 31 грудня 2010 року і жодним змінам не підлягає", - заявив Путін, повідомляє РИА Новости.

"Якщо ж наші партнери оголошують про те, що вони не збираються виконувати умови підписаного раніше контракту, то значить, вони збираються його анулювати. Але це вже абсолютно інша історія з вельми, на мій погляд, тяжкими наслідками для самої транзитної країни. І не тільки у відносинах вже з Росією як постачальником, але і у відносинах з нашими споживачами в країнах Європейського Союзу", - сказав прем'єр Росії.

Він нагадав, що контракт між українськими і російськими партнерами про транзит газу до Європи за ставкою 1,6 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів діє з квітня 2007 року.

"Українські партнери офіційно повідомили нас про те, що при непідписанні контракту на постачання газу до самої України вона перешкоджатиме транзиту нашого продукту основним споживачам в Західній Європі", - повідомив Путін Медведєву.

"Ми вважаємо, що така постановка питання є абсолютно некоректною ні з економічної, ні з юридичної точок зору", - сказав прем'єр-міністр.

Медведєв висловив сподівання, що в Україні "здоровий глузд переможе, і відповідні поправки будуть внесені".

У свою чергу Путін додав, що він на це розраховує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...