"Гуманний" Газпром врахував переддефолтний стан України

Середа, 31 грудня 2008, 19:20

"Газпром" при розрахунку цін на газ для України враховував низку чинників, зокрема переддефолтний стан України, заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим.

"Компанія "Газпром" запропонувала українським партнерам продавати газ за 250 доларів за тисячу кубів", - повідомив прем'єр.

За його словами, "Газпром" при цьому виходив з кількох міркувань.

"Перше міркування - я скажу Вам без жодного перебільшення - це міркування гуманітарного характеру", - сказав Путін, повідомляє РИА Новости.

За його словами, партнером Росії є "братній" український народ.

"І ми розуміємо, в якому складному становищі зараз знаходиться Україна у зв'язку зі світовою фінансовою і економічною кризою, і це становище значно складніше, ніж в нашій країні. Багато експертів навіть вважають, що це до певної міри переддефолтний навіть стан", - сказав прем'єр.

Друге міркування, яким, за його словами, керувався "Газпром", має чисто економічний і прагматичний характер.

"Ми вважаємо, що будь-який наш партнер не повинен бути поставлений в становище, коли він не зможе взагалі платити за наш товар", - сказав прем'єр-міністр.

"Третє міркування: на жаль, ми з вами це знаємо, що ситуація ускладнюється в Україні ще й тим, що негативний вплив на економіку чинить і міжкланова боротьба, що загострилася в країні", - відзначив Путін.

За його словами, "все це призвело до того, що "Газпром" зробив таку дуже пільгову пропозицію" українській стороні.

"Незважаючи на це, українські партнери відмовляються від підписання і цих домовленостей і цього контракту", - повідомив Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування