Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко похвалилася, що підняла народжуваність і гривню. А криза піде сама

Середа, 31 грудня 2008, 20:22

Прем’єр Юлія Тимошенко обіцяє завершення економічної кризи у 2009 році.

Про це вона заявила у своєму новорічному вітанні українському народу.

"Так, рік, що минає, легким та безтурботним назвати не можна. Він залишив в історії України небачену досі повінь, яка забрала життя багатьох людей. Він приніс війну Грузії, яка не залишила осторонь і нашу країну. Нарешті, 2008-й відзначився світовою фінансово-економічною кризою, найжорстокішою за всі роки. Кризою, яка змінила світ, змінила життя кожної людини, кожного підприємства, яка, на жаль, докотилася і до України", - зазначила у вітанні Тимошенко.

Вона закликала не малювати життя лише темними фарбами.

"На відміну від багатьох інших країн, які внаслідок кризи вже отримали різке падіння економіки, зрив виконання бюджетів, Україна, все ж таки, продемонструвала річне зростання ВВП та перевиконала бюджетні доходи", - похвалилася прем’єр.

Вона відзначила, що цього року були "суттєво підвищені та виплачувалися вчасно" пенсії, заробітні плати бюджетникам, стипендії, державні пільги, допомога родинам при народженні дитини.

"Саме в 2008 році, в тому числі завдяки виплатам при народженні дитини, почала нарешті збільшуватись народжуваність українців", - заявила Тимошенко.

"Наприкінці цього року, консолідувавши зусилля уряду та Верховної Ради, ми захистили гривню від спекулянтів. З позначки 11 гривень за один долар повернули гривню в сторону зміцнення", - наголосила прем’єр.

"Але цього недостатньо. Ми продовжимо цю роботу на початку наступного року. І ми будемо добиватися від Національного банку зміцнення гривні до економічно обґрунтованого рівня. Це є однією з основ подолання наслідків світової фінансової кризи", - запевнила Тимошенко.

Серед здобутків цього року прем’єр також назвала урожай зернових та медальні рекорди українських спортсменів на Олімпіаді та Паралімпіаді.

Щодо прогнозу на наступний рік, то прем’єр заявила: "Легко не буде. Але експертне середовище, прогнозує, що протягом 2009 року світова криза завершиться так само стрімко, як прийшла. Так що нам треба бути сильними та єдиними і ми вистоїмо".

"Крім того, треба пам’ятати, що кризи завжди завершуються одужанням та підйомом. Так само буде і в нашій країні. Ми будемо боротися за збереження кожного робочого місця, за кожну бюджетну копійку, за збереження кожної зарплати та пенсії, за стабільну, сильну гривню, за спокій кожної дитини, кожної людини", - заявила Тимошенко.

"У нас є чіткий антикризовий план. Уряд вже почав організовувати та втілювати у життя масштабні інфраструктурні проекти і країна вийде з кризи оновленою та сильною", - запевнила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування