ПЕРЕГОВОРИ ЗАКІНЧИЛИСЯ БЕЗРЕЗУЛЬТАТНО. З 10 РАНКУ УКРАЇНА БУДЕ БЕЗ ГАЗУ?

Середа, 31 грудня 2008, 20:55

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер повідомив журналістам, що переговори з українською делегацією не дали результату.

"Переговори з Україною щодо постачань газу в 2009 році закінчилися безрезультатно", - сказав він увечері в середу, повідомляє Інтерфакс.

Заборгованість за постачання газу не була погашена, "Газпром" так і не побачив на своєму рахунку гроші за постачання, незважаючи на усні заяви української сторони, додав Міллер.

Українська сторона відповіла відмовою на пропозицію "Газпрому" про пільгову ціну постачань газу наступного року, також констатував Міллер. Як повідомлялося раніше, російська сторона запропонувала "Нафтогазу" в 2009 році отримувати
паливо за ціною 250 доларів за 1 тис. кубометрів.

"У нас складається враження, що в Україні є політичні сили, які дуже зацікавлені в тому, щоб між нашими двома країнами був газовий конфлікт", - прокоментував Міллер.

Він запевнив, що "Газпром" в повному обсязі продовжить постачання газу на адресу європейських споживачів. "У "Газпрому" є контракт на транзит газу до Європи, проте у "Газпрому" немає ніяких підстав для постачання газу українським споживачам за межі
митної території РФ", - констатував Міллер.

У цій ситуації "Газпром" з 10 ранку 1 січня в повному об'ємі припинить постачання газу споживачам України. "Вся відповідальність в ситуації, що склалася, лежить на українській стороні", - підкреслив Міллер.

Звертаючись до присутніх в прес-центрі "Газпрому" 31 грудня увечері журналістів, Міллер повідомив їх, що чергова зустріч керівництва "Газпрому" з пресою відбудеться зовсім скоро, вранці 1 січня.

Також Міллер повідомив, що відразу після виходу до преси він прямує на засідання оперативного штабу, створеного в "Газпромі" у зв'язку з ситуацією, що склалася.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування