Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка побачили, що рекетири з Кремля грають на користь Тимошенко

Субота, 10 січня 2009, 12:11

Москва штучно створила газову кризу в Україні, щоб Юлія Тимошенко одержала політичні дивіденди, переконані в секретаріаті президента.

Таку позицію озвучив заступник глави секретаріату президента України Роман Безсмертний.

При цьому він вказав, що саме на Кабінетові Міністрів лежить цілковита відповідальність за чергове протистояння між Україною та Росією з газового питання.

"Тому очевидне самоусунення прем'єра від участі у врегулюванні існуючих непорозумінь не лише дивує, а й викликає сумніви в тому, чи справді Тимошенко діє в інтересах своєї держави", - заявив заступник голови секретаріату президента.

"Нині, коли до українсько-російського газового конфлікту прикута увага всього світу, прем'єр-міністр України демонструє дивовижну апатію. Очевидно, вона просто не хоче зайвий раз нервувати Путіна - свого колегу і негласного патрона", - відзначив Безсмерний, повідомляє прес-служба президента.

"У ситуації, коли Росія поводиться як рекетир і здирник, керівник уряду зобов'язана рішуче стати на захист національних інтересів. Натомість Тимошенко абсолютно свідомо відійшла в тінь, що фактично означає підігравання Москві в її сценарії "викручування рук" Києву. Тобто в час, коли Європа підтримує Україну у газовому протиборстві з Росією, наш прем'єр поводиться як спільник Кремля", - наголосив він.

Заступник глави секретаріату провів паралелі між нинішньою поведінкою Тимошенко та її позицією під час конфлікту між Грузією і Росією влітку минулого року.

На думку Безсмертного, Москва штучно створила газову кризу в Україні, аби дати Тимошенко додаткові козирі в її внутрішньополітичній боротьбі, у тому числі на майбутніх президентських виборах.

Заступник глави секретаріату президента припустив, що прем'єр неодмінно скористається кризовою ситуацією із газопостачанням у власних політичних цілях.

Коли градус українсько-російської газової суперечки досягне максимальної позначки, а дефіцит палива для українських споживачів стане надто дошкульним, Тимошенко перекладатиме відповідальність за це на президента, щоб одержати нові політичні бонуси, вважає Безсмертний.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування