Ющенко проти того, щоб Фірташ був посередником?

Субота, 10 січня 2009, 13:08

Президент Віктор Ющенко наполягає на тому, щоби жодних посередників у співробітництві України та Росії в газовій сфері з не було

Про це заявив уповноважений президента з енергетичних питань Богдан Соколовський на брифінгу у суботу, відповідаючи на питання про позицію президента щодо присутності "Росукренерго" в постачаннях газу в Україну.

"Президент Віктор Ющенко наполягає на тому, щоби жодних посередників у нашому співробітництві в газовій сфері з не було. Тобто, співробітництво повинно бути пряме – НАК "Нафтогаз" і Газпром. Без жодних посередників! Це є вимога, наполягання глави держави", - наголосив Соколовський.

"Що стосується чиїхось бажань, зокрема тих, які озвучуються з російського боку – це не позиція глави української держави, а позиція іншої сторони", - заявив він.

На уточнення, чи наполягає Росія на присутності "Росукренерго", Соколовський відповів: "Я сказав те, що сказав".

Як відомо, прем’єр Росії Володимир Путін заявив нещодавно про готовність російської сторони напряму укласти контракт із НАК "Нафтогаз України".

Путін також відповів на запитання про приналежність компанії "РосУкрЕнерго".

"З нашого боку в "РосУкрЕнерго" 50% належить прямо "Газпрому", а з українського боку - належить якимсь фізичним особам, ми їх не знаємо, крім того, що нам одного разу показали пана Фірташа, з яким я ніколи не зустрічався, в очі його не бачив", - сказав Путін.

Відповідаючи на питання про те, на кого працює Фірташ, Путін заявив: "Запитаєте того, у кого він працює, але не в нас".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування