Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вважають, що з росіянами важко домовитись демократично

Субота, 10 січня 2009, 13:38

Україна готова прийняти додаткових експертів на газовимірювальних станціях, але наполягає на тому, щоб експерти працювали також на території Росії.

Про це заявив уповноважений президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський на брифінгу у суботу.

Коментуючи інформацію про те, що українська сторона відмовилася підписувати протокол про допуск експертів на газовимірювальні станції, він зазначив, що в цьому "немає жодного слова правди".

"Свідченням цього є те, що відповідний документ був підписаний і пропонувалося, щоби російська сторона його підписала. Не ми відмовилися, а росіяни відмовилися", - заявив Соколовський.

"На сьогоднішній день експерти працюють в Україні і щодо розширення списку, тобто введення в нього представників Росії, додаткові питання обговорюються, Україна іде на всі можливі компроміси", - сказав він.

"Ми намагаємося досягти максимальної об'єктивності і цілком логічно, щоб така група експертів європейських, українських і російських працювали не тільки на території України, а й на території Росії, на тих об’єктах, які поставляють газ в Україну", - заявив Соколовський.

Уповноважений зазначив, що "на всіх газовимірювальних станціях, насамперед тих, що знаходяться на західному кордоні України на постійній основі працюють представники "Газпрому".

"Якщо Росія має намір розширити присутність на цих станціях – це питання Україна давно приймає, і ми готові прийняти додаткових експертів", - сказав Соколовський.

Водночас, він заявив, що "представники "Нафтогазу", які відповідно до договірних зобов’язань були присутні на газовимірювальних станцій на території Росії на сьогодні відчувають дуже серйозні ускладнення в їх роботі".

"Простіше кажучи їх не допускають до виконання своїх службових обов'язків", - зазначив Соколовський.

Крім того, уповноважений заявив, що "переговори за участю представників Росії, щодо розширення списку спостерігачів проходять, надзвичайно складно".

Він зазначив, що "російська сторона, так само як і у багатомісячних переговорах по газу, надзвичайно часто міняє свою позицію".

"З точки зору європейської демократії, з точки зору міжнародних відносин надзвичайно важко вести переговори з таким партнером, який змінює навіть інколи кілька разів на добу свою позицію", - сказав Соколовський.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування