Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія думає, що її заздалегідь роблять винуватою

Субота, 10 січня 2009, 14:03

Росія вважає, що заяви заступника голови українського МЗС, які стосуються газотранспортної системи України, є спробою застрахуватися на випадок аварії і заздалегідь визначити винного.

Про це заявив журналістам офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Фахівці газової галузі прекрасно знають, що інвестиції в ремонт і модернізацію газотранспортної системи України були критично недостатніми, її технічний стан залишає бажати кращого", - сказав він.

"Роблячи такі заяви, українська сторона, очевидно, страхується на випадок аварії і намагається заздалегідь призначити винного", - підкреслив Нестеренко.

За його словами, "уся відповідальність за безперебійне і надійне функціонування газотранспортної системи України і безперешкодний транзит газу лежить на українській стороні".

Крім того, коментуючи інформацію про те, що Росія відмовляється допустити експертів на свої об'єкти газотранспортної системи, Нестеренко заявив, що "це - грубе перекручування дійсності".

Він підкреслив, що саме російська сторона із самого початку наполягала на включенні міжнародних експертів, у тому числі і представників найбільших європейських компаній - одержувачів газу, до складу комісії для роботи, як на українській, так і на російській території.

"Ми першими виступили з цими пропозиціями і, як вже зазначалося, негайно забезпечимо видачу віз європейським експертам", - сказав Нестеренко.

Як відомо, раніше заступник голови МЗС України Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна не отримувала офіційних пропозицій Росії про створення комісії по моніторингу транзиту газу по території України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування