Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко перевірять, хто спекулює на їх проблемах

Субота, 10 січня 2009, 18:03

Уряд ініціює застосування альтернативних видів палива на вітчизняних підприємствах.

Про це повідомив перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов у суботу під час прес-конференції.

За його словами, уряд на своєму позачерговому засіданні у п’ятницю розглядав питання щодо використання альтернативних видів палива.

Перший віце-прем’єр зауважив, що Міністерству палива та енергетики та Міністерству промисловості доручено забезпечити переведення усіх підприємств паливно-енергетичного та промислового комплексу на використання мазуту замість газу.

Турчинов відзначив, що для здійснення цієї мети уряд, зокрема, прийняв рішення щодо спрощення процедури закупівлі мазуту.

Він також повідомив, що уряд звернеться до Генеральної прокуратури та до Державної житлово-комунальної інспекції з вимогою перевірити факти відключення місцевою владою теплопостачання для населення.

"Жорстко перевірити всі ці факти і з’ясувати, хто спекулює на тих проблемах, які виникли у країні, просто заробляє гроші, перерозподіляє газ, позбавляє тепла оселі наших громадян, або безпідставно зменшує температуру", - наголосив перший віце-прем’єр-міністр.

Турчинов підкреслив, що температура гарячої води та батарей в оселях громадян України в усіх регіонах має бути у межах норми, адже обсяг газу для забезпечення цього постачається у повному обсязі.

Крім того, перший віце-прем’єр зазначив, що нема жодних підстав для відключення тепла й у столиці, адже газ для потреб населення Київ отримує у повному обсязі.

"Просив би, щоб у нас не було проблем з теплопостачанням для мешканців столиці та інших міст, сіл і селищ. Це принципова позиція", - підкреслив Турчинов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування