Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії помітили, що ЄС вже не так захищає Україну, як раніше

Неділя, 11 січня 2009, 10:30

Газова криза продемонструвала здатність ЄС займати збалансовану позицію відносно Росії, рахує виконавчий директор фонду "Русский мир", член Громадської палати РФ В'ячеслав Никонов.

"Наше керівництво вельми енергійно взаємодіяло з головуючою в Євросоюзі Чехією. І ця взаємодія привела до реальних результатів. Можливість вирішувати проблеми з ЄС, як з'ясовується, існує", - заявив Никонов у неділю "Інтерфаксу".

На думку політолога, Євросоюз із проблем, пов'язаних з транзитом газу через Україну, займає в даний час відносно Росії, в цілому, збалансовану позицію. "На відміну від попередньої кризи, коли ЄС був однозначно на стороні України, зараз такої однозначності немає. Позиція ЄС зараз збалансованіша", - вважає Никонов.

Разом з тим, політолог відзначає різне відношення до проблеми газової кризи всередині ЄС. "Я не можу сказати, що реакція ЄС була однозначна. Якщо німецьке керівництво говорило про необхідність форсувати проект "Північний потік", то польське керівництво говорило про необхідність взагалі позбавлятися від залежності від Росії", - сказав Никонов.

"Газова криза дозволила Росії і ЄС краще пізнати один одного. Звичайно, нам складно розраховувати на симпатії євробюрократів або європарламентаріїв. Симпатії все одно будуть на стороні України, а не Росії. І це не буде пов'язано з правильністю або неправильністю дій тієї чи іншої сторони. Просто в цьому є якась заданість", - вважає політолог.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування