Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі ЄС уже вирушили на українську і російські станції

Неділя, 11 січня 2009, 14:09

Делегація спостерігачів Євросоюзу у складі представників Франції й Італії прибула в неділю в Одеську область для проведення моніторингу транзиту російського газу через газокомпресорну станцію "Орловка".

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник Одеського управління магістральних газопроводів Борис Девдера, в даний час спостерігачі рухаються у напрямку міста Ізмаїл. Потім їх маршрут проляже в Ренійській район, де розташована ГКС "Орловка", яка перекачує газ в балканські країни - Болгарію, Румунію і Туреччину.

Починаючи з 12 січня, спостерігачі від ЄС приступають до виконання своїх обов'язків з моніторингу транзиту російського газу.

ГКС "Орловка" розташована в околицях села Новосельське Ренійського району. На добу перекачує до 55 мільйонів кубометрів російського газу. Через відсутність російського газу припинила роботу з перекачування з 1 січня.

Разом з тим, група газових експертів Єврокомісії у складі 4 чоловік перетнула українсько-російський кордон між Сумською і Курською областями і в даний час прямує на газовимірювальну станцію "Суджа".

Як повідомив "Інтерфакс-Україна" начальник управління по зв'язках з громадськістю НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський, групу супроводжують близько 30 журналістів.

Друга група експертів, яка прямує на ГВС "Писаревка" і Сохрановка", зараз знаходиться на прикордонному переході з Росією в Луганській області, додали в "Нафтогазі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: