Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейці готові розпочати контроль транзиту газу

Понеділок, 12 січня 2009, 08:34

У понеділок на західний та південний кордони України прибувають робочі групи Єврокомісії.

Вони відвідають газовимірювальні станції, де ведеться облік газу, який Україна транспортує до ЄС, передає "Німецька хвиля".

Загалом на території України є 10 газовимірювальних станцій. У понеділок європейські представники мають намір відвідати 6 із них: 5 на західному кордоні та 1 на південному – в Одеській області.

Всі українські газовимірювальні станції обладнані автоматизованими комплексами обліку газу та дублюючими вимірювальними приладами, а ще засобами визначення якості газу.

Звіряти достовірність обліку газу, який Україна транспортує до кордону з Польщею, будуть у понеділок представники Австрії та Чехії, повідомили в Управлінні магістральних газопроводів "Львівтрансгаз".

На вимірювальні станції у Закарпатській області, на яких фіксують газ, що надходить до кордону зі Словаччиною, Румунією та Угорщиною, поїде інша робоча група. У її складі є представники Угорщини.

Всі газовимірювальні станції перебувають у 30-кілометровій зоні прикордонної смуги, яка є підконтрольною прикордонній службі західного регіону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування