Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Путіна вже розвилася манія недовіри на українському ґрунті

Понеділок, 12 січня 2009, 11:11

Російській стороні необхідно перевірити інформацію про те, що Україна підписала протокол про транзит газу без застережень, заявив прес-секретар прем'єр-міністра Росії Дмитро Пєсков.

"Звичайно, російській стороні необхідно перевірити цю інформацію, одержати додаткове підтвердження", - повідомив він журналістам у понеділок.

"Звичайно, після попереднього невдалого підписання є деяка недовіра", - відзначив він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що днями Москву і Київ відвідав прем'єр-міністр Чехії, що головує в ЄС, Мірек Тополанек. Однак українська сторона не підписала документ у погодженому вигляді і внесла в нього свої доповнення.

Джерело в Києві раніше повідомило "Інтерфаксу", що протокол про міжнародний контроль за транзитом російського газу через територію України підписаний віце-прем'єром Кабінету міністрів України Григорієм Немирею і заступником голови правління НАК "Нафтогаз України" Володимиром Триколичем.

У "Газпромі" повідомили, що українська сторона підписала правила моніторингу транзиту газу без застережень.

"Делегація ВАТ "Газпром" провела у понеділок вранці переговори в Києві. За підсумками переговорів українська сторона підписала "Правила моніторингу транзиту природного газу через Україну" без будь-яких застережень", - повідомили журналістам в управлінні інформації "Газпрому".

Напередодні президент РФ Дмитро Медведєв дав вказівку урядові Росії не застосовувати підписаний Україною протокол про багатобічний, міжнародний механізм моніторингу за транзитом російського газу в Європу через Україну до того, як українська сторона не зніме свої застереження до цього документа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування