Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" по суті хоче вкрасти український газ – Соколовський

Понеділок, 12 січня 2009, 11:20

Через брак власного газу "Газпром" вже вдається до спроб привласнити український природний газ, переконаний уповноважений президента з питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

"Йдеться, зокрема, про 75 млн. кубометрів, які Україна витратила для підтримки газового транзиту в напрямку Європи, та про газ, наданий Україною Болгарії та Молдові, які "Газпром" вже відмовився компенсувати", - пояснив Соколовський.

"Якщо говорити недипломатичною мовою, то російська сторона публічно оголосила про намір вкрасти український газ", – наголосив уповноважений президента.

За словами Соколовського, "Російська Федерація і "Газпром" не мають достатньої кількості природного газу для транспортування європейським споживачам і через це затягують врегулювання газової проблеми з Україною".

На його думку, не існує іншого виправдання рівня фінансових та іміджевих втрат, які нині несе Росія, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Соколовського, через зупинку транзиту газу до Європи РФ щодня втрачає до 150 млн. дол., а у системі "Газпрому" вже виникли серйозні фінансові проблеми, зокрема, з виплатою заробітної плати.

"Окрім того, закрутивши газовий вентиль, Росія ризикує остаточно втратити репутацію надійного постачальника енергоресурсів", - заявив уповноважений президента.

"Виглядає, що керівники РФ та "Газпрому" блефують перед світом, розігруючи українську карту, оскільки не спроможні задовольнити взяті перед європейськими споживачами зобов'язання", - зазначив Соколовський.

"Тому логічним кроком для Європейського Союзу є з'ясування реальної ситуації з наявністю газу у РФ, зокрема, у її газового монополіста – "Газпрому", – наголосив уповноважений президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування