Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чехії вирішили, що Росії краще вдалася інформаційна війна

Понеділок, 12 січня 2009, 11:34

У зв'язку з газовим конфліктом, у Росії не буде проблем переконати опонентів будівництва газопроводів "Північний потік" і "Південний потік".

Таку думку висловив посол Чехії в Україні Ярослав Башта в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Треба визнати, що 11 днів без газу – це найбільший аргумент для прихильників будівництва газопроводів "Північний потік" і "Південний потік". Боюся, тепер у Росії не буде проблем у переговорах, наприклад із замерзаючими Балканами, про будівництво нового газопроводу в обхід України", - сказав він.

"До речі, хочу відзначити, що Росія була підготовлена до інформаційної війни, що велася 11 днів у країнах-споживачах російського газу, набагато краще, ніж Україна. При тому що в 2006 році Україна краще виглядала на інформаційному фронті", - додав він.

У той же час, говорячи про заяву президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу, розповсюдженому днями інформагентствами, він зазначив, що "ця інформація некоректна".

"Пан Баррозу такого не говорив. Його заява не була такою жорсткою, як це було представлено в заголовках інформагентств. Хоча, звичайно, газовий конфлікт дуже сильно впливає на імідж Росії як постачальника й України як транзитера", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування