Кравчук: "У Путіна трошки "Зальоти соцького Мусія"

Понеділок, 12 січня 2009, 11:46

Перший президент України Леонід Кравчук прокоментував поведінку прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна під час газового конфлікту з Україною.

"Для російського прем'єра Україна – це Тамбовська область. Є, на жаль, така у Володимира Володимировича риса", - відзначив Кравчук в інтерв'ю виданню "Сейчас".

"Я за ним спостерігаю вже давно, зустрічався з ним під час підписання Біловезьких угод, не раз бачив його після того", - пояснив президент.

"Він забуває, що Україна – це незалежна держава, і він не має елементарного права втручатися в її внутрішні проблеми, оцінювати їх", - додав Кравчук.

Президент вважає, що "у Путіна трошки "Зальоти соцького Мусія" (назва оперети Марка Кропивницького; у дореволюційній Російській імперії "соцьким" називався нижчий поліцейський службовець на селі, якого обирала сільська громада)".

"Якщо він каже, що приїдуть спостерігачі і сядуть у Києві пити українську горілку, хіба можна так ставитися до іноземців, яких він, мабуть, і не бачив? Не всі ж алкоголіки! Потрібно з зовнішнього холоду зрозуміти, що наші відносини коштують більше, ніж ціна газу", - заявив Кравчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування