Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко поїде до Путіна, якщо той покличе

Понеділок, 12 січня 2009, 12:45

Прем’єр Тимошенко готова взяти участь у російсько-українських переговорах щодо газу на вищому рівні, в разі підтримки цієї ініціативи з російської сторони.

Про це заявив журналістам у понеділок віце-прем'єр Олександр Турчинов, коментуючи заяву голови "Нафтогазу" Олега Дубини, що переговори щодо газу мають продовжитися на найвищому рівні.

"Я думаю, що Юлія Володимирівна завжди готова взяти участь у таких переговорах, однак переговорний процес має таку специфіку, що він потребує двох сторін для його проведення. І участь у ньому має бути підтримана з обох сторін", - сказав Турчинов.

Коментуючи заяви Віктора Януковича про вимогу відставки уряду, віце-прем'єр пожартував, що очевидно лідер Партії регіонів мав на увазі відставку опозиційного уряду, за ті проблеми у газовій сфері, які він створив, перебуваючи при владі.

"Вони вимагають відставки уряду з будь-яких причин. Що стосується газових проблем, то ми підтримали ініціативу фракції БЮТ щодо створення слідчої комісії, яка б розглянула питання, зокрема і щодо введення в 2006 році в схему поставок газу "Росукренерго" та "Укргазенерго" та створення серйозних боргів через непрозорі схеми, з якими наш уряд ледве зміг розрахуватися", - заявив Турчинов.

Перший віце-прем'єр нагадав, що уряд наполягає на укладенні прямих угод між "Нафтогазом" і "Газпромом", а також пропорційному збільшенні ціни на газ і транзит.

За його словами, газові російсько-українські переговори не зупинялися.

"Але я мав розмову з керівником Нафтогазу. На жаль, наші російські колеги продовжують розглядати з політичної точки зору. Ми вважаємо, що тут потрібна виключно економічна позиція", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...