Литвин вважає, що повалити Тимошенко нереально

Понеділок, 12 січня 2009, 13:02

Спікер Верховної ради Володимир Литвин вважає нереальними шанси на відставку кабінету міністрів Юлії Тимошенко.

Про це він заявив після погоджувальної ради в понеділок.

"Якщо йти за законом про кабінет міністрів, то треба вносити питання про відповідальність Кабміну, треба давати 10 днів на підготовку, потім заслуховувати відповідну інформацію. Я думаю, що це буде політична постановка питання, але рішення прийняти навіть якщо дотримувати закону про Кабмін – це просто нереально", - сказав він.

При цьому, на переконання Литвина, газове питання потрібно розглядати в комплексі.

"Треба розібратися, скільки у нас газових свердловин, скільки видобувають газу, кому вони (свердловини) належать, і хто отримує відповідний зиск, а не просто намагатися прокричати про частину цього питання", - зазначив Литвин.

Він також додав, що ВР надішле запрошення президенту Віктору Ющенку для участі у пленарному засіданні у вівторок, і передбачив, що на цьому засіданні може бути проголосовано створення слідчої комісії щодо розслідування ситуації у газовій сфері.

Загалом, за словами Литвина, цього тижня буде розглянуто приблизно 100 питань, зокрема 12 законопроектів, внесених президентом, а також ситуація на валютному ринку.

На питання, чи буде ВР запрошувати для виступу голову Нацбанку Володимира Стельмаха, Литвин сказав, що в цьому "немає сенсу", оскільки парламент висловив йому недовіру.

"Коли Верховна Рада проголосувала конституційною більшістю висловлення недовіри голові Нацбанку, то в тому, щоб запрошувати його тепер, я не бачу логіки", - сказав він.

"Я переконаний, що треба утриматись від непродуманих заяв з боку керівництва Нацбанку про те, що вони не будуть виконувати бюджет. Бюджет будуть виконувати всі. Я думаю, що з цього приводу також відбудуться розмови", - додав Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування