Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада не ділитиме цього тижня крісла

Понеділок, 12 січня 2009, 13:40

Верховна Рада не розглядатиме кадрових питань цього пленарного тижня.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко на прес-конференції в понеділок.

За його словами, кандидатура на посаду голови фонду держмайна буде запропонована БЮТ після узгодження з іншими членами коаліції.

Окрім того, за словами Томенка, фракція НУНС має визначитися з форматом заміни своїх міністрів в уряді, після переформатування коаліції.

"Під час розгляду бюджету були такі міністри, які в урядовій ложі голосували за бюджет, а їхні політичні сили принципово не голосували. Я вважаю, що відповідно до етики держслужбовця самі міністри повинні написати заяву про відставку", - сказав він.

Томенко також додав, що Верховна Рада погодилася не голосувати за відкликання з посади представника президента в парламенті Петра Олійника в разі, якщо Віктор Ющенко сам запропонує іншу кандидатуру, "більш достойну".

"Голова Верховної Ради вже переговорив з президентом, щоб Верховна Рада не голосувала постанову (про відкликання представника президента), а президент визначився, хто буде ефективно працювати в сесійній залі, оскільки, як ви бачите, поки що представник президента в парламенті не працює. До того ж, президент має визначитись, враховуючи ситуацію щодо судді Зварича, де прізвище представника президента, згадувалось в контексті кримінальної справи", - заявив віце-спікер.

Томенко також не виключив подолання вето президента щодо звільнення чотирьох членів Нацради з телебачення і радіомовлення, які були призначені за квотою парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...