Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не встигне звільнити Тимошенко через канікули

Понеділок, 12 січня 2009, 14:06

Партії регіонів не вдасться відправити уряд у відставку до кінця цієї сесії, бо Верховна Рада не зможе навіть гіпотетично розглянути це питання в такий короткий термін.

Про це заявив на прес-конференції в понеділок віце-спікер Микола Томенко.

Він нагадав, що процедура відставки уряду регламентована законом про Кабінет міністрів і навіть, якщо Партія регіонів у вівторок зранку внесе постанову про недовіру уряду, то її розглянуть не раніше 3 лютого.

"Найпростіші арифметичні підрахунки говорять про те, що потрібно щонайменше 17 днів для того, щоб підготувати це питання", - сказав Томенко.

Він нагадав, що до процедури звільнення входить ухвалення резолюції недовіри, звіт уряду, а також запитання до уряду від кожної фракції і комітету, які потім мають розглядатися в комітетах.

"Якщо мінімально всі терміни витримати, то це не раніше 3 лютого буде розглядатися", - сказав Томенко.

При цьому віце-спікер нагадав, що це останній пленарний тиждень сесії Верховної Ради і на ньому заплановано розглянути близько 100 важливих питань.

За словами Томенка, в разі необхідності парламент буде працювати додатково в п’ятницю в режимі вечірнього пленарного засідання, щоб розглянути всі ці питання. Як відомо, зазвичай Рада в п’ятницю працює лише до обіду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування