"Україна вистояла і вистоїть у газовому тиску", - заявляють у Ющенка

Понеділок, 12 січня 2009, 14:40

Україна не сприймає тональність заяв російської сторони щодо себе та "вигадки аргументів" щодо своєї ненадійності у питанні транзиту газу.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента України Андрій Гончарук на брифінгу в понеділок, повідомляє прес-служба президента.

Він підкреслив, що останні заяви російського керівництва щодо газових відносин на адресу України є некоректними і висловив сподівання, що у російської сторони "вистачить мудрості і практичного погляду", щоб припинити "вигадки аргументів" щодо ненадійності України у питанні транзиту газу.

Гончарук наголосив, що у взаєминах і діалозі між партнерами не може бути такої тональності висловлювань та коментарів.

"Такого спілкування Україна, щонайменше, не сприймає. Україна сприймає діалог рівноправний. Саме в партнерському діалозі можуть бути вирішені найскладніші питання", - сказав заступник глави секретаріату президента.

Він також зазначив, що Україна, не дивлячись на досить-таки складну ситуацію всередині країни, пішла на свого роду "гуманітарну акцію" – постачання газу Молдові та Болгарії з власних резервів.

"Дванадцять останніх днів показали, що Україна серйозно підготувалася до цієї ситуації, розуміючи, що перебіг подій може бути будь-яким. І Україна – я собі дозволю такий вислів – вистояла і вистоїть у цьому газовому тиску", - заявив Гончарук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News